Wczytuję dane...
Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI - esklep.gusto.net.pl 

1. Informacje ogólne

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy www.esklep.gusto.net.pl. 

2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest:

Przedsiębiorstwo Handlowo – Usługowe DOM MODY „GUSTO” S.C.
ul. Legionów 13
81-378 Gdynia
NIP 5860051761


3. Sklep internetowy zgodnie z wymogami prawa, zarejestrował zbiory danych osobowych w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

 

4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie dobrowolnej zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

 

5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach w następujący sposób:

a) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje (jest to konieczne dla założenia konta, obsługi zapytań od Klientów, zawarcia pomiędzy stronami umowy i realizacji zamówienia).

Są to następujące dane:

1) nazwisko i imię,
2) adres zamieszkania lub pobytu,
3) NIP,
4) adres poczty elektronicznej,
5) numer telefonu,
6) adres IP.

b) poprzez pliki “cookies”.

Spełniają one między innymi następujące zadania:

1) tworzą możliwość korzystana z usług w ramach Serwisu,
2) pozwalają utrzymywać sesje Użytkownika z www.esklep.gusto.net.pl,
3) służące do zapewnienia bezpieczeństwa, są wykorzystywane do uwierzytelniania połączenia z  esklep.gusto.net.pl. 

6. Dane osobowe podane w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

7. Do danych osobowych przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie. Można tego dokonać w następujący sposób:

a) poprzez korzystanie z opcji w ramach swego konta,
b) poprzez kontakt z www.esklep.gusto.net.pl.

 

8. W esklep.gusto.net.pl mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od esklep.gusto.net.pl i nie są w żaden sposób nadzorowane przez esklep.gusto.net.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi należy się zapoznać.

W razie wątpliwości dotyczących naszej POLITYKI PRYWATNOŚCI prosimy o kontakt w zakładce - KONTAKT.